Ies eu din casă în mare grabă pentru că mă trezisem cu greu (ce surpriză!), ies din lift și-l salut pe portar. Îmi zâmbește larg, cum n-a mai făcut-o niciodată până acum. “Cine știe ce-o fi cu el, îmi zic eu în mintea mea, o fi avut parte de-o noapte de acțiune, lucky guy!”

În fine, ies din clădire și intru colo, pe strada mea din Milano, în cafeneaua preferată, să-mi beau cafeaua și să-mi primesc doza zilnică de complimente în stil italian. Îl văd pe Marcello cum se uită dubios la mine și parcă și complimentele îi ies cam cu juma de gură. Ma che cazzo?! Plec imediat.

La metrou, nu găsesc loc pe scaun, așa că mă agăț de-o bară și privesc în jur, destul cât s-o văd pe doamna de lângă mine cum face discret un pas mai încolo, să păstreze distanța. WTF?!

Văd un loc liber și mă așez. Alături, un tip de culoare îmi zâmbește cu toți dinții lui strălucitori. În sfârșit… Decid să fac abstracție de toți, așa că tot drumul nu-mi ridic ochii din telefon, măcar să apuc să citesc ceva. Ajung la birou și nici nu intru bine pe ușă că aud: „Oh, Uana, vezi că ai ceva în păr!” Alerg la baie să văd care-i treaba și îl văd cum se zgâiește la mine din oglindă: un ghemotoc uriaș de smecleu galben! Îmi făcusem, cu o seară înainte, ca femeia, o mască de față cu ou, scorțișoară și miere…

Problema asta cu pielea m-a frământat de când mă știu.

  • Păcat de fața ta drăgălașă! Coșurile astea sunt oribile! – îmi spunea Cornelia, o prietenă din Constanța, în vara lui 2015.

Ce credea, că eu n-am oglindă să le vad? Erau primele care se strâmbau la mine dimineața, fix la început de zi. Dădusem o grămadă de bani pe creme scumpe și tratamente cosmetice prin Italia și tot degeaba. Nu treceau nicicum. Purtam și vara eșarfe, doar ca să-mi acopăr cumva coșurile alea mari și tari de pe maxilar.

Dar Cornelia mi-a recomandat-o pe ea, pe Adina. Mi-am făcut prima programare undeva, prin toamna lui 2015. M-a întâmpinat zâmbitoare și m-a condus în cabinet de parcă am intrat în altă dimensiune: o muzică minunată, liniștitoare, miros plăcut de lavandă, de la buchetele frumos puse în vaze discrete. Mi-a oferit un ceai cald de plante și ne-am așezat să stăm puțin de vorbă. Adina este minionă, cu un chip de păpușă și o voce de înger. Am iubit-o din prima clipă. Transmitea atâta liniște, bunătate și căldură cum nu mai văzusem vreodată la vreo cosmeticiană.

Mi-a explicat că tratamentul este exclusiv natural și folosește produse organice făcute de familia ei după ani de studiu și de îmbunătățit continuu „rețetele bunicii”. De altfel, mama ei, Elena, avea și ea un cabinet similar în Constanța. Mi-a explicat că pielea are nevoie să respire foarte bine, să se oxigeneze, că are nevoie de antioxidanți care să o ajute în procesul de îmbătrânire.

M-a ghidat apoi către patul de lucru acoperit cu o saltea foarte confortabilă, din plante și mi-a curățat fața de machiaj. Abia dacă simțeam atingerea, toate mișcările erau de-o delicatețe incredibilă, exact cum trebuie să fac și eu când mă demachiez sau când mă dau cu cremă. Mi-a spus să ating ușor, delicat, cu grijă și iubire.

Toate etapele tratamentului au durat vreo 2 ore. Nu vă puteți imagina masajul… e divin! Am plecat de la ea cu o stare de bine pe care nu o mai simțisem de multă vreme. În câteva tratamente, am reușit nu doar să scăpăm de coșurile alea oribile, ci și să ne cunoaștem din ce în ce mai bine. Adina Oancea este un OM modest, timid, dar foarte sigur pe ceea ce face, cald și plin de iubire. Mi-a povestit despre copilăria ei în lanurile de lavandă și în grădinile de crini ale familiei, despre laboratoarele în care a crescut și unde a învățat despre procesele chimice care transformă plantele în poțiuni magice. Totul a început din pasiune pentru natură și frumusețe, îmbrățișată de la mama ei. A știut de mic copil că misiunea ei în viață este să aducă frumusețe pe chipul și în sufletul oamenilor. Iar când am început drumul antreprenoriatului, Adina a fost printre cei care s-au oferit să mă ajute necondiționat cu orice îi stătea în putere: contacte, sfaturi, suport, orice!

Îi folosesc produsele în fiecare zi și mă simt fix așa cum le este numele: Careless Beauty. Merg în continuare la Adina pentru tratament pentru că vreau să am grijă de fața mea în cel mai bun mod cu putință. Unde mai pui că am colea 40 de ani, iar la 40 nu-i ca la 20! Și nici metroul de la București nu e ca cel de la Milano…