Elliot Bell a participat la o conferință susținută de Kathryn Minshew, co-fondatoare și CEO The Muse, un site de recrutare și consiliere în carieră. Speech-ul ei l-a impresionat atât de tare, încât și-a dorit să lucreze alături de ea, cu toate că poziția pe care o viza în cadrul companiei nu era vacantă. Bell și-a încercat norocul și i-a trimis direct lui Minshew un mesaj sincer și foarte bine formulat pe LinkedIn. Și uite cum în câteva luni era numit director de marketing al companiei.
Vremurile în care îți căutai job prin mica publicitate sunt demult apuse. Acum selecția se face într-o proporție covârșitoare online și, de multe ori, dinamica e pe dos – nu candidații sunt cei care vânează joburi, căci recruiterii stau cu ochii pe ei. Mai precis pe profilurile lor profesionale din rețelele sociale.
Ce este LinkedIn
Cu peste 575 de milioane de adepți în lumea întreagă și peste 260 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună, LinkedIn a devenit cea mai populară rețea de socializare de interes profesional. În S.U.A. se bucură de cea mai mare popularitate, dar nici în România nu e de neglijat, fiindcă numărul utilizatorilor este într-o continuă creștere, pe moment fiind folosit de 2 milioane de oameni.
Ce poți face pe LinkedIn? În ziua de azi, profilul de pe platforma profesioniștilor reprezintă cartea de vizită a oricărui candidat, freelancer sau antreprenor care se respectă. Ai grijă să fie completat, actualizat și optimizat ca să fii vizibil pentru cei interesați. Și îți dau și câteva ponturi ca să-ți iasă bine!
Ce cuprinde profilul LinkedIn
- Imaginea contează, doar pe baza ei se creează prima impresie! Folosește fotografii clare, care să te reprezinte, atât la profil, cât și la cover. Nu folosi poze de familie sau în care apar și alte personaje, asigură-te că sunt calitative și luminoase.
- Intro este foarte important, deoarece cuprinde informațiile despre tine. Fix sub fotografia de profil apare headline-ul care trebuie să conțină titlul job-ului actual sau al celui dorit, aptitudinile tale și, dacă tu consideri necesar, alte informații personale relevante. După ce completezi headline-ul, introduci numele, datele de contact, poziția actuală, studiile și industria în care activezi.
- Summary vorbește despre experiența ta profesională, aptitudinile tehnice, sociale și creative, viziunea și ambițiile tale legate de job. Pentru un impact puternic, folosește cuvinte cheie și verbe de acțiune la persoana I.
- Ca să adaugi recomandări, proiecte, acțiuni de voluntariat la care ai participat, diplome, premii și certificate, folosește opțiunea ”Add profile section”.
Profită de toate avantajele pe care ți le oferă LinkedIn comparativ cu CV-ul clasic, care adeseori este o variantă rigidă de prezentare personală. În acest fel adaugi un plus de branding personal, pentru că ai posibilitatea să-ți exprimi dorințele și obiectivele profesionale într-o manieră relaxată, fără limitări de ordin formal.
Cum folosești LinkedIn
Si totuși, un profil LinkedIn bine structurat nu-i totul. Ca să fii vizibil, stabilește noi conexiuni, alătură-te grupurilor de nișă, participă activ la discuții, postează articole, împărtășește idei, propune subiecte de interes, urmărește paginile companiilor de care ești interesat. Toate aceste demersuri te vor ajuta să devii o parte a comunității profesioniștilor din domeniul în care activezi sau vrei să activezi.
Dacă ai nevoie de sprijin să-ți structurezi din start profilul cât mai profesionist, mi-ar face plăcere să lucrăm împreună!
Leave A Comment