Ești în impas și te întrebi: cum fac să merg mai departe? Inspiră adânc. Keep calm and keep reading 🙂 .
Extaz și agonie. Asta a trăit Giuseppe Verdi în primii 30 de ani de viață. Debutul exploziv la Scala di Milano a fost la scurtă vreme umbrit de moartea soției și a celor doi copii, din cauza epidemiei de holeră. Verdi se refugiază în muzică, compune asiduu, dar cea de-a doua sa operă are un eșec răsunător. Nu găsește puterea să se ridice, s-o ia de la capăt și nu mai pune nimic pe portativ. Se întâmplă să primească textul operei Nabucco și i se propune să compună muzica pentru ea. Trântește manuscrisul pe masă și paginile se deschid întâmplător. Îi cad ochii pe unul din versuri, iar în mintea sa încolțește o idee. Se produce declicul și începe să compună obsesiv. În curând, Nabucco devine un hit, iar Verdi, unul dintre cei mai apreciați compozitori italieni. Urmează Rigoletto, La Traviata, Aida, care îi confirmă geniul.
Stop și de la capăt
Știu că și tu ai avut zile în care ai simțit că totul se năruie și că îți fuge pământul de sub picioare. Job-ul care părea de vis până acum câteva zile nu ți se mai potrivește, iar ratele, fără pic de empatie, continuă să fie scadente la aceeași dată din lună. Mai mult, toate visele și planurile tale de viitor ți se par acum fără noimă. Nu-i ușor să spui “stop și de la capăt” și, mai ales, să o aplici ca strategie, dar, atunci când simți că Universul are alte planuri pentru tine, nu te împotrivi! Cum reușesc să merg mai departe? Fii atent la toate mesajele pe care le primești și vei găsi în tine forța și motivația să continui în direcția care ți-e menită. Ca să prinzi încredere, îți mai spun poveștile câtorva oameni pe care sigur îi știi și care au găsit drumul spre succes în cele mai grele momente din viața lor.
Mickey Mouse, ”colegul de cameră” al lui Disney
Când era la începutul carierei, Walt Disney a înființat un studio de animație care producea scurtmetraje pentru Kansas City. Tânăr și neexperimentat, s-a bazat exclusiv pe talentul său și s-a implicat în proiecte inovatoare care, în timp, l-au adus la faliment. Ajunsese să doarmă alături de un șoricel în biroul insalubru în care lucra și se spăla la toaletele din gară. Ar fi putut să-și găsească un alt job, dar ceva parcă nu-i dădea voie să caute… Cu ultimii bani a plecat spre Hollywood și a înființat acolo compania care-i poartă numele. L-a desenat pe Mickey inspirat de fostul său ”coleg de cameră” și, de-aici mai departe, știm cu toții povestea. Ani mai târziu, când era deja celebru, Disney povestea că nu credea că ar fi putut avea succes dacă n-ar fi trăit eșecul din Kansas City.
Charlize Theron, descoperită din întâmplare
Povestea următoare începe și mai lugubru. O adolescentă de 15 ani vede cum mama îi ucide tatăl. Șocată, decide să plece de-acasă și se îndreaptă către New York, convinsă că va deveni balerină. Genunchii o lasă înainte să-și îndeplinească visul și ajunge muritoare de foame în țara tuturor posibilităților. Un cec primit de la mama sa îi dă o urmă de speranță, numai că banca refuză să-l încaseze. Tânăra femeie face o criză în fața ghișeului, începe să țipe și să plângă isteric. În scurt timp, o mulțime impresionantă era adunată în jurul ei. Fără să vrea și fără să știe, trecuse cu brio de prima ei audiție, fiindcă managerul John Crosby o privea de pe margine. Câteva luni mai târziu, Charlize Theron primea primul său rol într-o peliculă hollywoodiană.
Viitorul depinde de astăzi
Oprește-te câteva minute din tumultul în care trăiești și gândește-te dacă simți mulțumire pentru felul în care curg zilele tale, dacă te trezești cu bucurie, dacă mergi cu drag la birou și dai acolo tot ce poți. Dacă răspunzi ”nu” la vreuna dintre întrebări, înseamnă că e timpul să spui ”da” schimbării. Caută un consilier în carieră (Pick me! Pick me!) sau lasă Sistemul să-ți arate direcția, adică vino la o sesiune de Constelații de carieră. Viitorul depinde de ceea ce faci astăzi, așa cum am învățat de la Gandhi!
Leave A Comment