#eustauacasa
Recunosc, mi se pare ireal ce trăim astăzi, ca și cum am fi în filmul “The day after tomorrow”, doar că nu clima, ci COVID-19 ar declanșa sfârșitul lumii.

Este ușor să rămânem “întregi” la cap în contextul ăsta? Nicidecum! Mai ales că nu suntem pregătiți psihic/ emoțional pentru o situație de criză ca aceasta. Prin natura umană, frica și panica sunt primele emoții care apar. E normal. Frica este și ea parte din noi.
În plus, vă spun din experiență, să stai singur cu tine o perioadă atât de mare … nu-i lucru ușor. Depresia se poate instala cât ai zice “virus”.

De aceea, poate că acum este momentul, mai mult ca niciodată, să rămânem în starea de prezența: aici & acum.

Da, este crucial să fim responsabili, să fim precauți, să respectăm regulile de protecție a noastră și a celorlalți, dar, dacă toate acestea ar avea la baza o frecvență a iubirii, a calmului, ar schimba complet vibrația energetică a întregului fenomen și ar ajuta mult mai mult atât la nivel individual, cât și la nivel global.

De aceea, #eustauacasa și aleg să stau pe frecvența înaltă a iubirii, a calmului, nu pe frecvența joasă a fricii, panicii etc.

Împărtășesc cu voi ceea ce mă ajută pe mine Today:
1. Filtrez și limitez cât pot informațiile cu care suntem bombardați de Media. De acolo se generează multă teamă și panică, dacă nu alegem cu grijă sursele, canalele etc.
2. Mă focusez pe prezent (today – aici & acum) și pe ceea ce pot “controla”. Respir conștient, meditez, citesc, fac exerciții de fitness sau yoga online, scriu (ex: postul acesta) mă concentrez pe cum îmi pot continua munca în noul context etc.
Nu putem controla ce se întâmplă, dar putem controla cum reacționăm la ceea ce se întâmplă! Pot lăsa frica să mă cuprindă sau pot să rămân prezentă, cu gândul că, dacă acum sunt ok, voi fi ok și în viitor! Și vizualizez asta! Și emoția se schimbă!
3. Rămân în contact cu voi! Cer ajutor atunci când simt că am nevoie să vorbesc cu cineva. Când se instalează frica, o parte din creierul nostru intră în “fight or flight”. Nu este despre Noi vs. EI (oricine ar fi ei). Este despre cum să ne ajutăm unii pe alții.
4. Mă gândesc la munca mea. Am anulat workshop-ul de constelații de astăzi și tot ce mai aveam luna aceasta. În loc să mă panichez că voi muri (ex: de foame), rămân prezentă și mă gândesc cu creativitate la modalitățile prin care pot continua să îi ajut pe oameni. Și am încredere că soluțiile sunt undeva în Univers! Doar să le dau voie să vină la mine, fiind pe o vibrație pozitivă, plină de iubire pentru mine și pentru ceilalți.

Niciunul dintre noi nu ar fi ales această realitate și totuși suntem aici. Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să acceptăm, pentru că nimic nu este întâmplător.
Acum ai timp să reflectezi la cine ești și la sensul tău în viață! Sper că o vei face.

Și dacă postarea asta înseamnă ceva pentru tine, te rog #share. Cu toții avem nevoie de un reminder ca acesta …
#totulvafibine ?