Noi suntem 5 copii în familie. 4 fete și-un băiat. Eu sunt cea mai mare. Și așa cea mai mare cum sunt eu, sunt singura singură din familie, adică am rămas fată bătrână, cum se spune la țară la bunica mea. A și renunțat Zmeu’ să mă mai întrebe când îi fac nepoți, că i-am dat odată un Minion de pluș și i-am zis că ăla e nepotu’ din partea mea!

De căsătorit m-am căsătorit până acum. De două ori. Fratele Nilă s-a căsătorit și el cu faimoasa mea cumnata Delia și au un copil, pe David, singurul nepot din familie (momentan).

Anu’ ăsta este un an istoric în familie pentru că este anul de căsătorie a două dintre surori: Ana Maria (a mai mică) și Oana Georgiana (zisă și Geta). Cică nu se pot face 2 nunți în același an, așa că Ana a făcut doar cununia civilă anul ăsta, iar Geta face nuntă.

Așadar #semărităGeta! Misiunea „petrecerea burlăcițelor”. Nu știu dacă ați organizat vreodată în viața voastră o petrecere d-asta, dar vă zic eu cum a fost în cazul singurei petreceri de burlăcițe la care am participat până acum. Nici măcar nu înțeleg de ce se cheamă așa…

În primul rând, MAREA ADUNARE! Cine poate să vină, când poate să vină. Una nu poate pentru că are nu știu ce la job și nu-și poate lua concediu, una nu poate pentru că e însărcinată și abia se mai mișcă până la aprozar, alta abia și-a pus silicoane și n-are voie să zboare cu avionul etc. Din marele grup pe WhatsApp, am rămas 7. Buuun! Misiunea noastră părea imposibilă pentru că tocmai ce fusese petrecerea burlacilor pentru cumnatu’ Albert pe care băieții l-au dus la Madrid. Unde cică a fost de pomină… dar „What happens în Madrid stays în Madrid!”

Deci cum dreaq să o ducem noi pe Geta la băi sau la LOFT??? Nu se face! Trebuie să fim cel puțin la înălțimea băieților. Așa că, fix când eram mai lipsite de speranță că vom găsi vreo idee cool, ne-a fulgerat: o ducem la Cluj la concert la Depeche Mode!

Slavă Cerului că am fost toate 7 de acord cu ideea, așa că a început MAREA ORGANIZARE! Să-i dea Dumnezeu sănătate lu’ nașa lu’ Geta (zisă nașa bogătașa), Cristina, pentru că a avut răbdare să se ocupe de biletele de avion, de biletele la concert și de cazare. Una nici nu vrea să audă că mergem fără bagaj de cală, pentru că ea trebuie să-și ia minimum 4 perechi de încălțări, parfumuri, poșete etc., una vrea plecare dimineață, alta vrea întoarcere dimineață și tot așa. Până s-a aprobat cazarea, a fost nevoie de poze cu fiecare pat, canapea și baie (și vă imaginați că și-așa abia găseam ceva liber, că na, era concertu’). Biletele la concert: una vrea la peluză, alta la tribună. Ce să mai zic, numa’ nașă să nu fii!

Gata și cu biletele și cazarea! Acu’… ce facem? Luăm tricouri cu mesaje, cordeluțe, brățări, halate de baie, eșarfe SAU CE???? Ana zise că ea nici nu vrea să audă de tricou pe care scrie “BRIDE’S CREW”, iar Geta să aibă tricou cu „SAME PENIS FOREVER” și să se pozeze toți ghiolbanii cu ea. Sorina voia halate roz, de mătase. Dar cum boalii să umblăm cu alea de nebune prin Cluj? Nașa e femeie serioasă, Ana e femeie măritată… Am epuizat și toate ideile. Nu s-a aprobat nimic! Abia cu 2 zile înainte ne-am hotărât să facem coronițe de flori, să fie simplu și elegant! Amin!

Ziua dinaintea plecării: MARELE PLAN! La ora 20:00 i-am dat toate în același timp primul mesaj: „Ai la dispoziție 2 h să îți faci bagajul. Așteaptă următorul indiciu!”. Săraca de ea era la birou, habar n-avea ce plănuisem noi. Ne tot scria sau ne suna să întrebe chestii. Noi nu îi răspundeam nimic, conform planului.

În cele din urmă s-a activat la maximum, pentru că s-a prins că nu glumim și s-a dus acasă să-și facă bagaju’. Noi muream de râs. Primeam filmulețe de la cumnatu’ cu Geta care a scos tot șifonieru’ și s-a apucat să calce. Alerga ca titirezu’ prin casă. La ora 22:00 era gata, îmbrăcată și încălțată la ușă, să aștepte. I-am dat mesaj „Va urma… Stay tuned!” Apoi nu i-am mai dat niciun semn :D. A început să ne scrie disperată.

Abia la ora 23:00 i-am dat mesaj: „Ai câteva ore de somn. Profită de ele!”

N-a dormit toată noaptea!

La 4:30 dimineața l-am sunat pe cumnatu’ să o aducă la aeroport, unde am așteptat-o toate cu coronițele. Abia atunci a aflat că merge la Cluj. Dar nu știa nici câte zile, nici ce vom face acolo!

Ultima parte: MAREA MAHMUREALĂ! Vă jur că după ce ne-am mâncat ficații cu organizarea, credeam că o să ne omorâm 7 femei într-un apartament cu o singură baie. Dar n-a fost așa! Ne-am înțeles de minune! Ne-am distrat maxim. Am avut parte și de peripeții. Eram la Grădina Botanică, unde Geta a scăpat în apă prețioșii ochelari ai Sorinei (tot sora noastră) și, ca atare, s-a descălțat și s-a băgat în apă după ei, că altfel o și ucidea.

Am mâncat și-am băut ca-n basme.

Am dansat până dimineață și am văzut răsăritul.

La concert a fost de vis!

Și cam atât pot spune. Căci „What happens în Cluj stays în Cluj!”

#semărităGeta

 P.S. Da, am zburat la Business Class!