Noi suntem 5 copii în familie. 4 fete şi-un băiat. Eu sunt cea mai mare. Şi aşa cea mai mare cum sunt eu, sunt singura singură din familie, adică am rămas fată bătrână, cum se spune la ţară la bunica mea. A şi renunţat Zmeu’ să mă mai întrebe când îi fac nepoţi, că i-am dat odată un Minion de pluș şi i-am zis că ăla e nepotu’ din partea mea!

De căsătorit m-am căsătorit până acum. De două ori. Fratele Nilă s-a căsătorit şi el cu faimoasa mea cumnata Delia şi au un copil, pe David, singurul nepot din familie (momentan).

Anu’ ăsta este un an istoric în familie pentru că este anul de căsătorie a două dintre surori: Ana Maria (a mai mică) şi Oana Georgiana (zisă şi Geta). Cică nu se pot face 2 nunţi în acelaşi an, aşa că Ana a făcut doar cununia civilă anul ăsta iar Geta face nuntă.

Aşadar #semărităGeta! Misiunea „petrecerea burlăcițelor”. Nu ştiu dacă aţi organizat vreodată în viaţa voastră o petrecere d-asta, dar vă zic eu cum a fost în cazul singurei petreceri de burlăcițe la care am participat până acum. Nici măcar nu înțeleg de ce se cheamă așa…

În primul rând, MAREA ADUNARE! Cine poate să vină, când poate să vină. Una nu poate pentru că are nu ştiu ce la job şi nu-şi poate lua concediu, una nu poate pentru că e însărcinată şi abia se mai mişcă până la aprozar, alta abia şi-a pus silicoane şi n-are voie să zboare cu avionul etc. Din marele grup pe WhatsApp, am rămas 7. Buuun! Misiunea noastră părea imposibilă pentru că tocmai ce fusese petrecerea burlacilor pentru cumnatu’ Albert pe care băieţii l-au dus la Madrid. Unde cică a fost de pomină… dar „What happens în Madrid stays în Madrid!”

Deci cum dreaq să o ducem noi pe Geta la băi sau la LOFT??? Nu se face! Trebuie să fim cel puţin la înălţimea băieţilor. Aşa că, fix când eram mai lipsite de speranță că vom găsi vreo idee cool, ne-a fulgerat: o ducem la Cluj la concert la Depeche Mode!

Slavă Cerului că am fost toate 7 de acord cu ideea, aşa că a început MAREA ORGANIZARE! Să-i dea Dumnezeu sănătate lu’ nasa lu’ Geta (zisă nașa bogătașa), Cristina, pentru că a avut răbdare să se ocupe de biletele de avion, de biletele la concert şi de cazare. Una nici nu vrea să audă că mergem fără bagaj de cală, pentru că ea trebuie să-şi ia minim 4 perechi de încălţări, parfumuri, poşete etc., una vrea plecare dimineaţă, alta vrea întoarcere dimineaţă şi tot aşa. Până s-a aprobat cazarea, a fost nevoie de poze cu fiecare pat, canapea şi baie (şi vă imaginaţi că și-așa abia găseam ceva liber, că na, era concertu’). Biletele la concert: una vrea la peluză, alta la tribună. Ce să mai zic, numa’ nașa să nu fii!

Gata şi cu biletele şi cazarea! Acu’… ce facem? Luăm tricouri cu mesaje, cordeluţe, brăţări, halate de baie, eşarfe SAU CE???? Ana zise că ea nici nu vrea să audă de tricou pe care scrie “BRIDE’S CREW” iar Geta să aibă tricou cu „SAME PENIS FOREVER” și să se pozeze toți ghiolbanii cu ea. Sorina voia halate roz, de mătase. Dar cum boalii să umblăm cu alea de nebune prin Cluj? Nașa e femeie serioasă, Ana e femeie măritată… Am epuizat şi toate ideile. Nu s-a aprobat nimic! Abia cu 2 zile înainte ne-am hotărât să facem coroniţe de flori, să fie simplu şi elegant! Amin!

Ziua dinaintea plecării: MARELE PLAN! La ora 20:00 i-am dat toate în același timp primul mesaj: „Ai la dispoziţie 2 h să îţi faci bagajul. Aşteaptă următorul indiciu!”. Săraca de ea era la birou, habar n-avea ce plănuisem noi. Ne tot scria sau ne suna să întrebe chestii. Noi nu îi răspundeam nimic, conform planului. 

În cele din urmă s-a activat maxim, pentru că s-a prins că nu glumim şi s-a dus acasă să-şi facă bagaju’. Noi muream de râs. Primeam filmuleţe de la cumnatu’ cu Geta care a scos tot sifonieru’ și s-a apucat să calce. Alerga ca titirezu’ prin casă. La ora 22:00 era gata, îmbrăcată şi încălţată la uşă, să aştepte. I-am dat mesaj „Va urma… Stay tuned!”  Apoi nu i-am mai dat niciun semn :D. A început să ne scrie disperată.

Abia la ora 23:00 i-am dat mesaj: „Ai câteva ore de somn. Profită de ele!”

N-a dormit toată noaptea!

La 4:30 dimineaţa l-am sunat pe cumnatu’ să o aducă la aeroport, unde am aşteptat-o toate cu coroniţele. Abia atunci a aflat că merge la Cluj. Dar nu știa nici câte zile, nici ce vom face acolo!

Ultima parte: MAREA MAHMUREALĂ! Va jur că după ce ne-am mâncat ficaţii cu organizarea, credeam că o să ne omorâm 7 femei într-un apartament cu o singură baie. Dar n-a fost aşa! Ne-am înţeles de minune! Ne-am distrat maxim. Am avut parte şi de peripeţii. Eram la Grădina Botanică, unde Geta a scăpat în apă prețioșii ochelari ai Sorinei (tot sora noastră) şi că atare s-a descălţat şi s-a băgat în apă după ei, că altfel o şi ucidea.

Am mâncat şi-am băut ca-n basme.

Am dansat până dimineaţă şi am văzut răsăritul.

La concert a fost de vis!

Şi cam atât pot spune. Căci „What happens în Cluj stays în Cluj!”

#semărităGeta

 P.S. Da, am zburat la Business Class!