Este un bărbat înalt, masiv, cu alură de călugăr. Are o barbă foaaaaarte lungă și părul lung, prins în coadă. Uitându-mă la el încerc să îi ghicesc vârstă reală, luând în calcul firele albe de păr. Poartă pantaloni ca de pescar, cu buzunare peste tot, o cămașă în carouri pe nuanțe de albastru și o șapcă turtită și ponosită.

În taxiul lui era o mizerie cruntă pe care n-am putut să o ignor, dat fiind că în ultima vreme am tot mers cu Uber, iar la ei n-ai ce comenta legat de curățenie. Cred că dacă aveam un briceag, puteam să scot cel puțin trei straturi de “fulgi de ciocolată” (a se citi jeg), de pe bancheta din spate. Abia am găsit loc printre sticlele de pe jos, să-mi fixez picioarele. Și mi-am propus să mă uit pe geam, tot drumul. Slavă Cerului că era cald și l-am putut ține deschis.

– Și? De unde veniți?

(Oh, Doamne! Haideți, vă rog, să ne bucurăm de mizeria asta în tăcere! Se poate?)

– De la Amsterdam! zic încet, uitându-mă pe geam, poate nu mă mai întreabă nimic.

– Paradis! De când aștept să se legalizeze drogurile și la noi!

(eu tac, poate tace și el)

– Și ce ați făcut acolo?

(ooook, let’s do this shit) – Am fost într-o tabără de dezvoltare personală.

– Și eu am fost într-o tabără din asta, în Franța. Era cu foarte multă meditație. Actuala mea prietenă este franțuzoaică. Acolo ne-am cunoscut. Eram într-un moment de încercare în viața mea. Aflasem că mama mea are cancer și încheiasem o relație de 10 ani pentru că nu reușeam să avem copil. Ați auzit de Plum Village?

– Da, am auzit. Un bun prieten de-al meu a fost și mi-a povestit cum e. Dar tabăra în care am fost eu este altfel. Adică are la baza elemente de NLP. Nu este despre spiritualitate. Sunt alte metode prin care oamenii se pot uita în interiorul lor și se pot redescoperi. Totul este ca o oglindă emoțională.

– Și eu am citit multă psihologie. Și m-am uitat și eu în interiorul meu. Acolo am găsit inspirație să scriu versurile cântecelor mele. Eu am și o trupa de Hip Hop.

Și dă drumul la muzică: p**a la, p**la la la… se aude în difuzoare.

– Să-mi spuneți dacă vă deranjează, că o opresc!

(nu, nu, ia dați cu p**la mai tare!)

– Wow! Chiar ați avut 13 relații în același timp, cum spune colea în difuzoare?

– Da. După ce am terminat relația aceea de 10 ani eram complet pierdut. Am fost și la psihiatru. Nu știam ce se întâmplă cu mine. Și am început să mă văd cu multe femei.

– Dar așa cu toate în același timp? Nu vă era greu?

– Ba da. Uitam ce le spuneam, le încurcam între ele, plecam dimineața și nu știam în patul cui ajung în noaptea aia.

– Vai de mine! Păi și de ce făceați asta?

– Simplu. Ca să eficientizez timpul. Voiam să găsesc femeia cu care să fac un copil, așa că planul era să cunosc cât mai multe în același timp, să văd ce hram poartă. Știu că eram egoist.

– Și nu vă pare rău pentru ce le-ați făcut acelor femei?

– Ba da! Când mă uitam în oglindă, mă uram! M-am simțit foarte vinovat, mai ales pentru că trei dintre ele chiar se îndrăgostiseră rău de mine și au suferit. Una a vrut să se sinucidă. Așa că am terminat-o cu toate și m-am dus la o mănăstire în Argeș. Am vrut să mă călugăresc!

(Ha! Chiar vă bănuiam!)

– Păi și ce s-a întâmplat?

– Mi-am dat seama că îmi plac femeile și nu pot să trăiesc fără ele. Așa că m-am întors în București și la puțină vreme am plecat în tabăra asta în Franța, unde am cunoscut-o pe actuala mea prietenă, cu care am un copil.

– Pare că s-au așezat lucrurile în viața dumneavoastră. Aveți copilul pe care vi l-ați dorit mult și o relație stabilă.

– Așa este! Și mai am și câteva femei de rezervă!

Hip Hop! Hip Hop! P**a, p**a! Eu n-am avut 13 relații în toată viață mea, cu atât mai puțin în paralel. Dar după ce mi-a fost dat să aud de la domnu’… cred că mă voi călugări!