–             Bine, dar măcar o înghețată îți pot oferi?

No, hai, treacă de la mine. DA, zic (să nu mai fac şi fiţe după ce că mă duce omu’ acasă cu maşina). Vede el la un moment dat o înghețătărărie d’aia bună, dar nu era rost de parcare; aşa că se gândeşte să îmi dea bani şi să mă roage să cobor să iau eu până face el încă o dată rondu’ cu maşina şi vine fix în faţă.

Zis şi făcut!

Cobor şi mă duc la coadă la îngheţată. Copii cât cuprinde. Îmi spusese mie cineva cândva că dacă trebuie să te aşezi la vreo coadă (de exemplu la aeroport), trebuie să te orientezi să te aşezi la coada unde nu sunt familii cu copii. Dar acum nu aveam încotro! Aşa că fiecare cupă de îngheţată pe care o cereau copiii ceia îmi stătea pe creier. Un băieţel frumos foc, blond, cu părul ondulat şi ochi albaştri imenşi începu să plângă că el nu vrea cu fructe de pădure, vrea doar cu ciocolată – 3 cupe! Aşa că stau şi privesc cum îi mai face încă un cornet, cu 3 cupe de ciocolată!

Fierb! Pentru că mă gândesc că omu’ cela face rondu’ ca în desene animate, pe repeat…

Stând la coadă mi-am amintit că ultima dată când mă mai scosese cineva la îngheţată a fost în facultate, când mergeam la Internet Cafe şi vorbeam cu băieţii pe mIRC. Am ieşit atunci cu un tip care a venit să mă ia de acasă cu un Trabant bleu deschis şi m-a dus la Cocoşatu’ să-mi dea ciorba de burtă şi mici ? Apoi m-a dus în Cişmigiu unde mi-a cumpărat îngheţată la cornet de la maşină d-aia de îngheţată! Nu Vafă! Nici Polar! Ci îngheţată de la maşină de îngheţată! Cred că mă plăcea mult de tot pentru că rămăsese că la următoarea întâlnire mă duce la lăutari, la Pui de Urs…

–             Şi aş vrea şi în caserola asta la pachet, va rog! 3 cupe mango, 2 cupe ….

Jesus Christ Superstar! Nu-mi era de îngheţată, ci că se enervează omu` și pleacă şi n-are cine să mă mai ducă acasă.

Gata! Îmi vine rândul. Iau marfa şi ies din înghețătărărie.

Văd mașina care aștepta în faţă, urc în grabă că şi-aşa încurca traficul, mă întorc spre el să îi dau îngheţata lui… şi… surpriză, ERA ALTU’!!!!